-->

הרמת ריצפת הסינוס (Sinus Floor Elevation)

מהו ניתוח הרמת סינוס?

הסינוסים (מערות האף) הם חללים הממוקמים משני הצדדים של הלסת העליונה. לאחר אובדן שיניים מהתחום האחורי של הלסת העליונה, ישנה ספיגה של עצם הלסת והתרחבות של חלל הסינוס כלפי הלסת. לכן, לעיתים קרובות, חוסר העצם באזור זה אינו מאפשר התקנת שתלים דנטליים. טכניקה כירורגית בה ניתן להצמיח עצם על ידי השתלת עצם שיאפשר התקנת שתלים נקראת: "הרמת ריצפת הסינוס".

אלו סוגים של הרמת סינוס קיימים?

ישנן שתי שיטות טיפולים – הרמת סינוס סגורה והרמת סינוס פתוחה.
בכדי לאבחן את כמות העצם הטבעית הקיימת והאם יש צורך בהרמת סינוס סגורה או פתוחה, יש צורך בצילום סיטי.
הרמת סינוס סגורה הגישה לסינוס היא דרך הקדח המשמש להחדרת השתל. שיטה זו מאפשרת תוספת של 3-4 מילימטרים של עצם, ולכן יש צורך בנפח עצם טבעית משמעותית. במידה וקיים חסר עצם משמעותית, יש צורך בהרמת סינוס פתוחה.
הרמת סינוס פתוחה הגישה לסינוס דרך פתח צד בעצם הלסת. לאחר הרמה והפרדה זהירה של הממברנה של הסינוס מתבצעת השתלת העצם. לאחר מילוי החלל בעצם, מניחים ממברנת קולגן על פתח הצד.
במידה ובסיס רצפת הסינוס המקורי (לפני השתלת העצם), מספיק עבה (כלומר מעל 3-4 מ"מ), יותקנו השתלים יחד עם הרמת הסינוס, כך שייקלטו בו זמנית השתלים ושתל העצם.
במקרים אחרים כאשר רצפת הסינוס דקה במיוחד, התקנת השתלים תדחה לשישה חודשים לאחר ריפוי וקליטת העצם.

מהם הסיבוכים העלולים להיות לאחר הרמת סינוס?

ניתוח הרמת סינוס הינו ניתוח נפוץ מאוד עם סיכויי הצלחה גבוהים ביותר (יותר מ95%). הסיבוך העיקרי הינו התפתחות של דלקת או זיהום בסינוס (סינוסיטיס), המצריך טיפול נוסף (טיפול אנטיביוטי או לעיתים רחוקות יעוץ עם מומחה אף אוזן גרון).

צור קשר

נא מלא את הטופס ונשמח לחזור אליך.

לקביעת
תור